فهرست عناوین
پازل منابع انسانی را بشناسید
دیر زمانیاست که صحبت از رباتها و جایگزینی آنها به جای انسانهاست. با این وجود هر روزه بر ارزش منابع انسانی و پیچیدگیهای مهارتی در مدیریت آنها افزوده میشود، این یک پارادوکس جذاب در دوران سرعت رشد تکنولوژی است.
انسان از نگاهی، پیچیدهترین و عمیقترین موجود خلق شده در جهان هستی است (البته تاکنون و تا زمانی که مطمئن نشویم موجودات فضایی از ما باهوشتر هستند)!
در نتیجه باید بدانیم که برخورد و مدیریت ارتباط، بین موجوداتی به شدت عمیق و پیچیده، خود امری پیچیده و عمیق است!
اولین دارائی هر کسب و کاری منابع انسانی آن کسب و کار است و باید گفت که موفقیت و شکست یک سازمان از مسیر تیم و نیروهای آن سازمان میگذرد.
شرکتهای ونوسی و نیروهای مریخی
فلشهای همجهت به مقصد میرسند!
اولین قانون در مسیر موفقیت یک تیم همجهتی و هممسیری آن تیم است. و اولین قطعه از پازل منابع انسانی در سازمان، همجهتی مدیریت و نیروهاست.
هدف مدیریت تعالی سازمان و موفقیت کسب و کار است و باید دانست که از اجزای اصلی موفقیت هر کسب و کاری، موفقیت و تعالی منابع انسانی آن کسب و کار است.
هدف منابع انسانی تعالی و موفقیت خود است و لازم است بدانیم موفقیت و تعالی ما از مسیر تعالی و موفقیت سازمانی میگذرد که در آن فعال هستیم.
تعهد افراد به موفقیت یکدیگر، اولین قطعه پازل منابع انسانی است.
واقعگرایی و آرمانگرایی
چنانچه پیش پای خود را نبینیم یقینا چالهها و چالشهای مسیر، سنگِ پای لنگ خواهند شد، پایی که به واسطه عدم توجه به جلوی پا، لنگ شده است.
از سوی دیگر اگر ندانیم که به کجا روان هستیم هر روز سر از جایی و مکانی درمیآوریم، و هر روز نوایی و ساز و آوازی از خود بروز میدهیم.
چنانچه سازمان آرمان و هدفی برای خود متصور باشد و چشمانداز نیروها در آن آرمان قابل مشاهده باشد، سازمانی پویا و پرتوان برای مقابله با مشکلات و موانع خواهیم داشت.
بدون آرمان، سازمانی پوچ و افسرده خواهیم داشت و بدون واقعگرایی توهم و پوچی حاصل خواهد شد.
این قطعهای مهم از پازل منابع انسانی در یک سازمان متعالی است.
ثبات و صبر
یک سازمان با ثبات به نیروهایی با ثبات و یک نیروی با ثبات به سازمانی با ثبات نیاز دارد. ثبات به معنی تعهد به هدف است، تعهدی که موانع مسیر هر روز آن را قویتر و مستحکمتر میکند.
تعهد به هدف نیازمند صبر است، صبر بر خار مغیلان، صبر بر ناملایمات و صبر بر سختیها، و این مشخصات یک سازمان متعالی است.
این قطعه از پازل منابع انسانی، قوام ارتباطات و مسیر حرکت را رقم میزند.
شاگرد و استاد
یک رهبر خوب، یک تابع خوب است!
شاید پارادوکس باشد اما یک واقعیت است که یک رهبر خوب تابع خوبی برای قوانین و اصول درست است و در مقام شاگردی در مقابل استاد خود شاگردی شنونده و عملکننده است.
یک نیروی خوب، ارزش شاگردی و گوش شنوا داشتن و آزمودن مسیرهای تازه را خوب میداند.
شاگردی و تابع بودن درست، در تمامی ارکان سازمان، سازمانی پویا و پایدار را رقم میزند. چنانچه اهمیت این موضوع را به خوبی ندانیم، همچون کسی که نمیداند که نمیداند، تا ابد در جهل مرکب میمانیم.
این قطعه از پازل، تکمیلکننده مسیر رشد و رهبری در سازمان است.
مهارت و شخصیت
مهارت آموختنی و شخصیت ساختنی است!
چارچوب شخصیت یک شخص در خانواده شکل میگیرد و حاصل تلاش پدر و مادر است. بعد از آن کلید شخصیت در دست خود ماست، و هیچ قدرتی در جهان خلقت به جز خود ما قدرت تغییر شخصیت ما را ندارد.
صداقت، تعهد، پشتکار، شفافیت و… المانهای شخصیتی ما هستند که یا به درستی ساخته شدهاند یا توسط ما و به خواست ما ساخته میشوند.
نمیتوان و نباید تلاش کنیم که شخصیت اشخاص را تغییر دهیم، بلکه باید شخصیتهای درست را انتخاب کنیم.
یک شخصیت درست با کسب مهارت به یک اَبَرنیرو تبدیل میشود و در مقابل یک شخص ماهر با شخصیت کج، یک سازمان را نابود میکند.
در این قطعه از پازل، زیربنای یک سازمان محکم و استوار بنا میشود.
آموزش و حرکت
آنکس که بداند و بداند که بداند، اسب خرد از گنبد گردون بجهاند!
ندانستههای ما هر روز با آموختنهای بیشتر، بیشتر و بیشتر میشود، و کشف جهل، جز با آموزش امکانپذیر نیست.
کشف مشکلات حرکت یا با تجربه خود حاصل میشود یا با آگاهی از تجربه دیگران و چنانچه سازمان مایل به کشف ناشناختههای مسیر و آموختن از دیگران در این مسیر باشد، مسیر حرکت خود را از میان ابرهای امن عبور خواهد داد.
آوید و منابع انسانی
ما اعتقاد داریم که میتوانیم و با تمام توان به دنبال چینش و پالایش درست پازل منابع انسانی آوید هستیم. میدانیم که با همکاری تیمی و در خلال اجتماع کارهای سادهی شخصیتهای درست، کارهایی پیچیده و خارقالعاده شکل میگیرند.